Android Yardım

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir

Facebook söz konusu olduğunda, platform, hesabınızı kalıcı olarak silmenin basit bir yolunu sunar, ancak kalıcı olarak devre dışı bırakıldıktan sonra, yeniden etkinleştirme seçeneğinin olmayacağını ve sıfırdan başlamaya zorlanacağınızı unutmayın.

Sosyal medya muhtemelen hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bununla birlikte, bildirim almaktan, gönderilere bakmaktan ve yorum yapmaktan bıkmış olanlar arasındaysanız veya belki de sadece kişisel verilerinizin gizliliği konusunda endişeliyseniz, sosyal medya hesaplarınızdan da kurtulmanın bir yolu var. 

Facebook söz konusu olduğunda, platform, hesabınızı kalıcı olarak silmenin basit bir yolunu sunar, ancak kalıcı olarak devre dışı bırakıldıktan sonra, yeniden etkinleştirme seçeneğinin olmayacağını ve sıfırdan başlamaya zorlanacağınızı unutmayın. Bu nedenle, Facebook hesabınızı yalnızca karardan kesinlikle eminseniz kalıcı olarak silin. Bu kadar emin olmayanlar için, hesabı geçici olarak devre dışı bırakma seçeneği de vardır. 

Profiliniz, fotoğraflarınız, yayınlarınız, videolarınız ve eklediğiniz diğer her şey kalıcı olarak silinecek. Facebook’a göre eklediğiniz hiçbir şeyi geri alamazsınız ”. Ancak, Facebook hesabınızı silmeden önce, fotoğraflar, gönderiler ve daha fazlasını içeren bilgilerinizin bir kopyasını indirmeniz önerilir.

Peki, Facebook hesabınızı nasıl silebilirsiniz? Süreci adım adım inceliyoruz:

Facebook hesabı nasıl silinir (kalıcı olarak)

• Tarayıcınızda Facebook hesabınızda oturum açın.

• Facebook’un sağ üst köşesindeki aşağı açılır oka tıklayın.

• “Ayarlar ve Gizlilik” i seçin ve ardından “Ayarlar” menüsünü açın.

• Sol sütundaki “Facebook Bilgileriniz” seçeneğine ve ardından “Devre Dışı Bırakma ve Silme” seçeneğine tıklayın.

• “Hesabı Kalıcı Olarak Sil” i seçin ve ardından “Hesap Silme İşlemine Devam Et” i tıklayın.

• Son olarak, “Hesabı Sil” e tıklayın, şifrenizi girin ve ardından “Devam Et” e tıklayın.

Facebook hesabı hemen silinecek mi?

Facebook, hesabınızın ve tüm bilgilerinizin 30 gün sonra kalıcı olarak silineceğini ve bundan sonra bilgilerinizi geri alamayacağınızı söylüyor.

Ancak, gönderdiğiniz tüm şeylerin silinmesi silme işleminin başlangıcından itibaren 90 güne kadar sürebilir. Facebook, “Bu bilgileri silerken, Facebook kullanan diğer kişiler bu bilgilere erişemiyor” diyor.

Telefonda Facebook hesabı nasıl silinir:

• Telefonunuzda Facebook uygulamasını açın ve hesabınızda oturum açın.

• Sağ alt köşedeki üç nokta menüye dokunun.

• “Ayarlar ve Gizlilik” i seçmek için aşağı kaydırın ve ardından “Ayarlar” ı seçin.

• “Facebook Bilgileriniz” bölümünü seçin ve “Hesap Sahipliği ve Kontrolü” seçeneğine tıklayın.

• “Devre Dışı Bırakma ve Silme” yi seçin ve “Hesabı Sil” e dokunun.

• Son olarak, “Hesap Silme İşlemine Devam Et” i seçin.

Hesap silme işlemimi iptal edebilir miyim?

Cevap evet, ancak hesabınızın silinmesinden sonraki 30 gün içinde hesabınız bundan sonra kalıcı olarak silinecek. Kalıcı olarak silindikten sonra, platforma erişmek için yeni bir Facebook hesabı oluşturmanız gerekecektir.

Hesap silme işleminizi 30 gün içinde iptal etmek için, Facebook hesabınızda oturum açın ve ‘Silmeyi İptal Et‘i tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu